Het Enig Wetenschappelijk bewezen product met Vitamine A

Environ voor je leven

Kindertijd

KINDERTIJD

De huid van een kind is biologisch identiek aan de huid van een volwassene, maar ze is veel dunner en krijgt de dikte van een volwassen huid op 20-jarige leeftijd.

De manier waarop de huid functioneert is identiek bij kinderen en volwassenen, met het subtiele verschil dat bij volwassenen de geslachtshormonen een invloed uitoefenen, die bij kinderen natuurlijk niet aanwezig zijn. Dit heeft echter geen belangrijke impact op de stofwisseling en de werking van
vitamine A en antioxidanten.

Door blootstelling aan de zon, vervuiling en milieufactoren wordt vitamine A in de huid afgebroken. Tekort aan vitamine A is een aandoening die in de vroege kinderjaren start, maar zich gewoonlijk pas bij twintigers,dertigers en later manifesteert.

De Environ producten bevatten essentiële voedingsstoffen zoals vitamine A en antioxidanten en helpen de cellen om een tekort aan vitamine A te voorkomen. Bijgevolg zou men kinderen op zo jong mogelijke leeftijd moeten leren hoe ze hun huid moeten verzorgen. De instapproducten van Environ zijn ideaal om de huid van baby's en jonge kinderen voor te bereiden en gezond te houden.

Environ AVST 1 bevat een laag vitamine A-gehalte en is ideaal om regelmatig te gebruiken bij kinderen vanaf zes maanden. De concentratie vitamine A kan langzaam opgebouwd worden aan de hand van het stappensysteem van Environ. Het uiteindelijke doel is om kinderen op een hoog vitamine A-gehalte te brengen. Het dagelijks gebruik van zonbescherming met een breed spectrum is aangeraden om de huid gezond te helpen houden.

Als je start met een huidverzorgingsprogramma, zoals hierboven vermeld, zal je je huid een voorsprong geven voor de adolescentie. In onze rubriek “Jouw huid” vind je meer informatie over een jonge huid en de aanbevolen producten.

Pubertijd

ADOLESCENTIE

Door de opkomende hormonen is de zachte huid van de kinderjaren en van het begin van de jeugd een kort leven beschoren. Bijna van de ene dag op de andere veranderen de structuur, de teint en de afscheiding van de huid drastisch en meestal in negatieve zin. Dit is zonder twijfel het slechtste moment waarop deze veranderingen zich kunnen voordoen. Voor velen kunnen ze dan ook leiden tot grote emotionele moeilijkheden.

De hamvraag is natuurlijk of er middeltjes bestaan om dergelijke huidreacties te voorkomen of ten minste te verlichten. Preventief handelen kan al helpen. Preventieve maatregelen kunnen in grote mate helpen om adolescenten dankzij een zuiverdere huid gemakkelijker te loodsen doorheen een periode die gekenmerkt is door de diepgaande zoektocht naar zichzelf en door sociale aanpassing.

Een uitstekende maatregel bestaat eruit om bij jonge kinderen met een familiale aanleg voor een
probleemhuid te starten met een regelmatige lokale toediening van vitamine A en antioxidanten. Een kinderhuid, die genetisch vatbaar is voor problemen en die voorbereid is met topische dosissen vitamine A en antioxidanten, heeft een kleinere kans om negatief te reageren op de plotselinge hormonale stimulatie die kenmerkend is voor de adolescentie.

De impact van deze hormonale stimulatie zal individueel enorm variëren. Het leidt echter geen twijfel dat adolescenten voordeel zullen halen uit het feit dat ze hun huid van de eerste minuut voorbereid hebben met vitamine A. Alles wat je kan doen om een basis te leggen voor een zuiverdere huid later, zal adolescenten helpen om deze stormachtige periode van hun zelfontwikkeling gemakkelijker en minder stressvol te maken.

Environ beschikt over een ideaal gamma producten, die specifiek ontwikkeld zijn voor een vette huid en een probleemhuid. Het B-Active-gamma bevat ingrediënten die helpen om een probleemhuid te kalmeren en te verzachten. In onze rubriek “Jouw huid” vind je meer informatie over een probleemhuid en de aanbevolen producten.

Twintigers

TWINTIGERS

Dit zijn de gloriejaren. Je huid is op haar mooist, veerkrachtig en elastisch. Maar, hoewel je bijna geen rimpels hebt, is dit de periode waarin ouderdomsverschijnselen stilaan de kop opsteken. Als je je huid tijdens je kindertijd of adolescentie niet verzorgd hebt, dan is het van essentieel belang dat je dat nu doet om er de komende jaren de vruchten van te plukken.

In je twintigers is je huid gewoonlijk stevig en mooi elastisch. Ze vertoont heel weinig kraaienpootjes of rimpels. Hoewel sommige mensen donkere vlekken op hun huid hebben, is de teint over het algemeen egaal. De eerste tekenen van huidveroudering laten zich zien in de tweede helft van de twintiger jaren, afhankelijk van het huidtype (hoe lichter je huid is, hoe waarschijnlijker je het verouderingsproces vroeger zult merken). Je zult dit zien rond je ogen en lippen, vooral als je rookt of als je huid vaak te lang aan de
zonblootgesteld werd.

Van de leeftijd van twintig tot dertig jaar hebben de meeste mensen een relatief mooie huid en denken weinig mensen eraan om de strijd tegen huidveroudering, beschadiging door de zon of huidkanker aan te gaan. Dit is vaak de periode waarin activiteiten buitenshuis hoog op de agenda staan en men zich vrij vaak blootstelt aan de zon. Men zou de regel "veilig zonnen" met voldoende tijd om een goed niveau aan vitamine D te produceren (20 minuten) moeten toepassen en zowel zonnebrand als overdreven blootstelling aan ultravioletstralen moeten vermijden.

Om de zichtbare gevolgen van huidveroudering uit te stellen, moet je huidverzorgende producten metvitamine A en antioxidanten gebruiken. Je brengt het best dagelijks zonbescherming met een breed spectrum aan, zowel in de zomer als in de winter. Je zou minstens één keer per maand eengelaatsbehandeling van Environ met het Ionzyme DF apparaat, dat zowel iontoforese als sonoforese combineert, moeten laten doen en de verzorging van je ogen en lippen moet deel uitmaken van je dagelijkse routine.

Huidverzorging begint en eindigt ook niet met de huid van je gelaat. Lichaamsverzorging is even belangrijk om er jeugdig te blijven uitzien. Als je voor je lichaam zorgt, krijg je niet alleen een gezondere, mooiere huid, maar vele lichaamsbehandelingen elimineren schadelijke toxines en stimuleren de bloedsomloop, wat de algemene gezondheid bevordert.

Dertigers

DERTIGERS

Je begint het plezier dat je als twintiger had - feest vieren, zonnen, drinken en roken - te zien aan je huid. Je huid verandert en begint dunner te worden, waardoor ze kwetsbaarder wordt voor de omgeving. Dit is ook de periode waarin je je carrière uitbouwt en kinderen grootbrengt. Daardoor kan je huid de nadelen ondervinden van te weinig slaap en toegenomen stress.

Op dat moment beginnen de eerste rimpels zich te vormen; de huidcellen verliezen stilaan hun elasticiteit, de huid verliest vocht en het huidoppervlak droogt uit. De celvernieuwing vertraagt en je teint wordt valer en oneffen. Je kunt stilaan lichte rimpels op het voorhoofd, lachlijntjes, kraaienpootjes en wallen onder de ogen krijgen. Om deze verouderingsverschijnselen weg te werken, zou je je huidverzorgingsgewoontes moeten aanpassen en hydraterende dag- en nachtcrème met hogere dosissen vitamine A en antioxidanten moeten gebruiken. Je kunt ook best de nadruk leggen op beschermende huidverzorging overdag en daarvoorzonbescherming met een breed spectrum aanbrengen.

Vrouwen hebben de pech dat hun hormoonspiegel voortdurend schommelt van de puberteit tot de menopauze. De gevoeligheid van de huid aan deze hormonen verschilt enorm van persoon tot persoon en in het slechtste geval kunnen opstoten van puistjes voor, tijdens en na elke menstruatie plaatsvinden. Producten van het β-Active gamma kunnen hierbij helpen.

Veertigers

Vijftigers

VIJFTIGERS

Er wordt minder collageen geproduceerd. Je huid begint te verslappen, je wangen en je kaaklijn verliezen stevigheid en je gelaat wordt "vlakker" doordat het aan volume verliest. Je lippen worden dunner en je hals vertoont tekenen van verkleuring en rimpels.

De gelaatshuid wordt
droger, minder elastisch, dunner en bruine huidvlekjes kunnen aan de oppervlakte zichtbaar worden. Hoge concentraties vitamine A en C zijn een must voor de huid in deze fase van je leven. De producten van Environ, zoals het Ionzyme gamma of AVST 5 evenals het product C-Boost uit hetEvenescence gamma kunnen je helpen om je huid van deze essentiële vitamines te voorzien.

In deze levensfase kunnen bepaalde vrouwen last krijgen van menopauze-acne. Vaak zijn dit de vrouwen die bij het begin van hun puberteit milde acne hadden en daarna een zuivere huid. Het begin van de menopauze is benauwend genoeg zonder de vrees om acne te krijgen. Zorg er dan ook voor dat je je huid voedt met voldoende vitamine A, C en antioxidanten om deze bijkomende stress te vermijden.

Mannen hebben op dit vlak meer geluk. Slechts enkelen zullen aanhoudende acne ervaren na hun puberteit of als jonge volwassenen, want acne steekt bij mannen op een latere leeftijd niet zo vaak de kop op zoals dat gebeurt bij vrouwen.

Het testosterongehalte van mannen blijft redelijk constant en de talgklieren lijken zich in de loop van de tijd aan te passen en voor minder acne te zorgen. Slechts ongeveer vijftien percent van de mannen ondervindt een echte hormonale verandering waardoor ze na hun vijftigste tot zestigste aanzienlijk minder testosteron produceren.