image-ipeel-150x150

Acne begint vaak in de puberteit en is een chronische ontsteking van de talgklieren en wordt vaak als zeer storend ervaren op zowel cosmetisch als psychologisch vlak.

Vaak is de Acné huid glimmend en vet en ervaart men puistjes, open -en gesloten comedonen (zwarte of witte puntjes) en of papels (pijnlijke rode knobbels)
Acne kan op vele  plaatsen op het lichaam voorkomen. gezicht, rug, borst, schouders, liezen, oksels en nek.

Acne is erfelijk bepaald, maar kan ook door andere invloeden ontstaan, bv door verkeerde voeding, medicijn gebruik, hormonale schommelingen, contact met bepaalde stoffen (verkeerde cosmetica, minerale oliën), strakke kleding op de huid, helmen etc., hoge vochtigheidsgraad in de leefomgeving, maar ook stress kan van invloed zijn op acne.

Hoe kan UvaCare u helpen bij Acné

Wij kunnen  U helpen acné onder controle te krijgen.  We beginnen altijd met een intakegesprek en een serie behandelingen. Uiteraard zijn de juiste producten van essentieel belang evenals de verzorging thuis! Medicatie van huisarts of dermatoloog kan noodzakelijk zijn. . Gelukkig kunnen wij uit een scala van behandelingen gezamenlijk een keuze maken.

Wat kunt u het beste zelf doen?

Gebruik uitsluitend de juiste cosmetica op uw huid afgestemd (eventueel in combinatie met medicatie), vermijdt strak zittende en knellende kleding, helmen etc, Niet zelf uitknijpen van mee-eters en puistjes, dit kan littekens veroorzaken of zelfs nieuwe ontstekingen, laat regelmatig uw huid goed schoonmaken, een acne dieet bestaat niet, als u merkt dat u van bepaalde voedingsmiddelen puistjes krijgt kunt u deze het beste vermijden, gebruik iedere dag schone handdoeken etc.

Voor verdere informatie en/of advies over acne kunt u altijd bellen voor een vrijblijvend advies gesprek.

Veel belangrijke informatie over acné kunt u hier lezen

partner-logo01
environ-logo-wit
image_skincare_logo_black_holiday_web
hannah-wit