Eens per 3 weken op de donderdag zal onze cosmetisch arts Dennis Bartels, praktijk houden op onze locatie aan de Koninginnelaan.

Botox (botuline toxine)

Botox of Botuline toxine A is een geneesmiddel dat geproduceerd wordt door een bacterie. Botox “leeft” niet maar is een eiwit dat de spieren tijdelijk verslapt en inactief maakt. Botox is een toxine. Door injectie van dit middel in het lichaam stopt de prikkeloverdracht van een zenuwcel naar de spier, of zweetklier in het gebied van de inspuiting. Daardoor zorgt Botox ervoor dat de spier of klier ophoudt met de uitvoering van zijn taken.

Botox voor de fronsrimpels

De verticale fronsen tussen de wenkbrauwen zijn het gevolg van overactieve spieren. Door de wenkbrauwen naar binnen te trekken, kan met concentratie of boosheid uitdrukken. Wordt die mimiek vaak herhaald, dan zullen permanente huidrimpels zich ontwikkelen. Door remming van deze overactieve voorhoofdspieren met Botox zal deze negatieve gezichtsuitdrukking verdwijnen.

Botox voor kraaienpootjes

Vroeger was er geen redelijke medisch of chirurgische oplossing voor het probleem van kraaienpootjes. Zelfs met de diepste chemische peeling of laser resurfacing technieken, is een snelle terugkeer van deze plooien rondom de ogen onontkoombaar. Tegenwoordig heeft Botox zijn efficiëntie bewezen in het voorkomen van de terugkeer van de rimpels door de activiteit van de onderliggende spieren, die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de rimpels, te remmen.

Botox voor de horizontale voorhoofdslijnen

Sommige mensen gebruiken verschillende spieren om hun wenkbrauwen omhoog te trekken, anderen “spreken” met hun voorhoofd. Een voorhoofdslift, die tegenwoordig steeds meer endoscopisch wordt verricht om littekens te beperken, behoort tot de mogelijkheden. Maar met Botox wordt de oorzaak bestreden nl. het stilleggen van de huidspieren die aan de huid trekken en de rimpel veroorzaken.

Botox bij overmatige transpiratie (hyperhidrose)

Botox blokkeert niet alleen de prikkeloverdracht tussen zenuw en spier zoals bij rimpelvorming, maar als dit nodig is ook tussen zenuw en zweetklier. Overmatig transpireren is dan verleden tijd.

 

Fillers

Fillers worden gebruikt om het volume verlies door (natuurlijke) veroudering, afvallen, medicijn gebruik, ziekte te herstellen. Fillers geven direct resultaat en je ziet een frisse en jongere uitstraling. Het resultaat kan tot 12 maanden aanhouden.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een lichaamseigen product, het komt van nature in de huid voor. Het heeft de eigenschap dat het vocht kan aantrekken, vasthouden en ook kan afgeven aan de huid. Daardoor vult het niet alleen de huid maar ondersteunt en hersteld het ook de vochtbalans in de huid, waardoor de huid er beter gehydrateerd uit gaat zien.
Hyaluronzuur vertraagt door deze ondersteunende werking het verouderen van de huid.
Er zijn verschillende soorten hyaluronzuur, in overleg met de client zal de arts adviseren en bepalen welk middel er het beste gebruikt kan worden.

Radiesse

Radiesse is ook een filler met bijzondere eigenschappen. Naast dat het een volume filler is zorgt het ook voor collageen vorming in de huid. Het is een volledig afbreekbare filler die de huid voller en steviger maakt. Het is een veilige en effectieve behandeling voor volumeherstel in het gezicht.

Het middel zelf wordt door 6 a 8 weken door het lichaam afgebroken en het nieuwe collageen blijft meestal langer dan 1 jaar zichtbaar.

 

Carboxytherapie

Carboxytherapie is een vorm van zuurstoftherapie waarbij er via de huid koolstofdioxide (Co2) wordt toegediend. Deze zuurstof activeert de celstofwisseling en verbeterd het energieniveau (ATP) in onze cellen en zo de doorbloeding wordt verbeterd, collageen wordt opgebouwd het verbetert de doorbloeding, zorgt voor collageen aanmaak en een verbetering van het huidvolume.

Door het zuurstof is het een goede behandeling bij donkere kringen. Donkere kringen en verkleuring van de bovenste oogleden worden vaak veroorzaakt door een tekort aan zuurstof in de cellen. Carboxytherapie is door de inbreng van zuurstof dan ook goed in te zetten bij donkere kringen onder de ogen, donkere verkleuring van de boven oogleden en een vermindering van lijntjes rondom de ogen.

Plexr 

Rimpels (maar ook vlekjes en oneffenheden) kunnen veilig, snel en effectief aangepakt worden met de PlexR Soft Surgery. PlexR werkt op basis van plasma. Dit proces ‘verdampt’ de bovenste huidlaag. Dat heeft een krimpend effect op de huid waardoor rimpels verdwijnen. Daarnaast stimuleert de warmte die door de behandeling wordt opgewekt, de aanmaak van collageen en elastine. Dit heeft een lange termijn voordeel: een sterke, jonger uitziende huid.

PlexR Soft Surgery is de volledige benaming. Met ‘soft surgery’ wordt bedoeld dat de behandeling wordt uitgevoerd zónder snijden, injecteren of hechten. Een behandeling met de PlexR geeft dan ook nauwelijks complicaties en is een uitkomst voor wie angst heeft voor bloed of naalden. De meest bekende behandeling met de PlexR Soft Surgery is de ooglidcorrectie zonder snijden.

PlexR wordt ook ingezet bij:

 • Huidverstrakking
 • Minilift
 • Wratjes en moedervlekken
 • Ouderdomsvlekken
 • Pigmentvlekken
 • Bultjes (vet)
 • Hypertrofische littekens
 • Acnelittekens
 • Xanthelasme

DAS plasmabehandeling

DAS (Dermo Ablation Surgery) is de nieuwste en volledig veilige methode voor esthetische en dermatologische behandelingen tegen huidveroudering, huidproblemen en huidoneffenheden.

De Plasmalift maakt gebruik van een ‘laag-voor-laag-techniek’ en behandelt alleen het huidoppervlak. Het systeem creëert een plasma effect en behandelt de huid zonder beschadiging aan het omliggende weefsel. Scalpels en hechtingen komen er niet aan te pas. DAS is daarom een uitstekend alternatief voor diverse kleine chirurgische ingrepen zoals:

 • ooglidcorrectie
 • rimpels verwijdering
 • overtollige huid
 • huidverstrakking
 • vermindering van lijntjes rondom de mond en kraaienpootjes
 • behandeling van (acne) littekens
 • verwijdering van huidoneffenheden zoals: steelwratjes, ouderdomswratten, bloedblaasjes
De behandeling

Bij een DAS-behandeling wordt de huid op kleine schaal behandeld met plasma. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog met geladen plasma die de huid puntsgewijs aanraakt. Door een serie van aanrakingen trekken de huidvezels direct samen en ontstaat er een liftend effect zonder diepe en agressieve werking op de huid en littekenvorming.

De risico’s op ontstekingen en langdurige roodheid zijn minimaal en het herstelproces verloopt sneller dan bij behandelingen met andere systemen (bijvoorbeeld CO2 laser).

De voordelen

 • korte behandeltijd
 • geschikt voor elk huidtype en leeftijdsgroep
 • minimale zwelling en korte hersteltijd
 • geen mesjes, naalden of hechtingen

Aqualyx

Wat is aqualyx

Aqualyx is een behandeling waarbij vetcellen oplossen en worden afgevoerd door het lichaam. Deze behandeling is vooral geschikt als je bijna op je streefgewicht bent, maar nog steeds probleemzones hebt die je wilt aanpakken. Het is een alternatief voor een liposuctie.

Wat doet Aqualyx?

De behandeling bestaat uit het injecteren van een vloeibare oplossing met een stof die ook wel desoxycholzuur heet. Dat stofje zit bijvoorbeeld in gal om vet in water op te lossen. En dat is ook de bedoeling van Aqualyx. Door het inspuiten worden de vetcellen afgebroken en opgelost. Het lichaam voert de vetcellen gedurende twee tot drie weken af.

Waarvoor wordt aqualyx gebruikt?

Deze behandeling is bedoeld voor mensen die door sporten en diëten bijna op hun streefgewicht zijn, maar nog een zone hebben met vet, welke ze graag willen aanpakken, omdat het met sporten of gezond eten niet lukt.

Silhouette soft

Wat is Silhouette Soft?

Silhouette soft is een technologische innovatie die vrouwen en mannen biedt wat geen enkele behandeling ooit eerder bood op zo’n eenvoudige manier: een geherdefinieerd gezicht, hersteld volume en minder rimpels door middel van een 30 minuten durende behandeling bij onze cosmetisch arts, voor een resultaat van maximaal 24 maanden.

Silhouette soft wordt geleverd in de vorm van bidirectionele absorbeerbare draad kegels. Het is gemaakt in de Verenigde Staten en de ontwikkeling ervan is gebaseerd op zes jaar ervaring in hechtdraad ophanging met kegels gebruikt in de reconstructieve chirurgie en cosmetische chirurgie.

Silhouette soft is het enige product op de cosmetische markt met twee gezamenlijke acties:

 • Een lift effect zodra Silhouette soft wordt toegepast voor een onmiddellijk en discreet resultaat!
 • Een regenererende werking, door het stimuleren van de natuurlijke productie van collageen in de maanden die volgen, voor de progressieve en natuurlijke resultaten!