Nieuwe wetgeving per 1 mei 2004

Verdoving

Het is zowel voor de klant als voor de PMU-specialist fijn als de huid goed verdoofd is tijdens het behandelen. De klant ligt rustiger en de PMU-specialist kan preciezer werken.

Welke verdoving?

U kunt bij uw huisarts een tubetje Emla crème vragen. Deze crème wordt o.a. uitgeschreven bij jeuk of als verdoving bij kleine ingrepen, zoals PMU.
De werkzame stoffen in Emla crème zijn: lidocaine en prilocaine.
Emla staat voor: Eutectic Mixture of Local Anesthetics.
Een zeer klein percentage van de bevolking is gevoelig voor plaatstelijke verdovingen van het amide-type. Deze mensen weten dit vaak doordat ze bij de tandarts op een verdoving hebben gereageerd. Wordt u dus gewoon verdoofd bij de tandarts, dan kunt u Emla crème gewoon gebruiken.

Waarom moet ik dit bij de huisarts halen?

Een verdoving is een geneesmiddel. Een geneesmiddel mag alleen gebruikt worden door de persoon waarvoor het geneesmiddel is uitgeschreven. De GG&GD oefent hier controle op uit in de PMU-, piercing-, en tattoo-studio’s. (nieuwe wetgeving per 1 mei 2004).
Bij deze controle moet de klant de verdoving kunnen tonen die gebruikt is. Ook het doosje moet dus worden meegenomen door de klant naar de studio, want daar staat uw naam op!

Hoe gebruikt u deze verdoving optimaal?

Emla is een zeer effectieve verdoving. Vooral als het op tijd wordt aangebracht!
Het voordeel is dat u de crème maar dun hoeft aan te brengen en dat de crème transparant is: dus niet zichtbaar. Brengt u voor een optimale verdoving de crème minimaal 1 uur voor de behandeling dun op. Na een half uur herhaalt u dit: de crème dun opbrengen over de crème die al op de huid zit. De huid kan iets wit of juist iets rood worden door de crème. Dit kan géén kwaad en zal na 1 à 2 uur weer verdwijnen. De crème niet onnodig inwrijven, gewoon opbrengen en laten intrekken.

Ik ben zwanger, mag ik Emla gebruiken?

Er zijn studies bekend die het gebruik van Emla op een intacte huid onderzochten. Het resultaat van deze studies is dat het geen effect heeft op de foetus. U mag de crème dus gewoon gebruiken. Emla crème is verkrijgbaar in tubetjes van 5 en 30 gram.

Speciale procedure bij een lipbehandeling:

Heeft u wel eens een koortslip gehad? Als u ooit een koortslip heeft gehad, (al is het een aantal jaren geleden) is het belangrijk dit te melden als u een liplijn wilt laten zetten. Als u heel af en toe een koortslip heeft, is een gewone liplijn geen probleem.  Heeft u erg makkelijk en dus vaak een koortslip, raden wij u het volgende aan:

Een week voor de eerste behandeling te starten met het innemen van L-Lysine en vitamine C. L-Lysine is een essentieel aminozuur dat de groei van het Herpes simplex virus remt. Nodig is vitamine C-esther van dezelfde hoeveelheid in te nemen. Neem de tabletten in op nuchtere maag, het liefst voor het ontbijt.

Voorkeur: Het merk Solgar. L-Lysine 1000 mg tabletten en Esther-C PLUS 1000 mg. U start 1 week van te voren met 1 tablet van ieder voedingssupplement.

Alvast bedankt voor de medewerking!

partner-logo01
environ-logo-wit
image_skincare_logo_black_holiday_web
hannah-wit